Klaus Iohannis a solicitat ca în Consiliul European să se discute ”cât mai curând posibil” pe tema preţurilor la energie

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
30 septembrie 2021, 16:00

Şeful statului a participat la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni.

Întâlnirea a fost organizată în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European şi a Summitului UE – Balcanii de Vest care urmează să aibă loc, în zilele de 5 şi 6 octombrie, la Brdo, Slovenia.

Klaus Iohannis a atras atenţia, în cadrul videoconferinţei, asupra faptului că este nevoie de un efort comun al tuturor statelor membre UE pentru identificarea unor măsuri care să vizeze, în principal, protejarea populaţiei afectate de creşterile de preţuri ale energiei, precum şi a mediului economic.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a subliniat „necesitatea identificării unor soluţii europene comune, bine pregătite, pe baza propunerilor care urmează să fie făcute de către Comisia Europeană şi a contribuţiei miniştrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât să poată fi atenuate efectele creşterilor preţurilor la energie pentru cetăţenii europeni”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite