Iohannis, despre criza prețurilor la energie: Comisia s-a angajat să vină cu soluții. Nu putem trece iarna cu prețuri în creștere
06 Octombrie 2021, 15:27 (actualizat 06 Octombrie 2021, 15:27)
(actualizat 06 Octombrie 2021, 15:27) | Știrile TVR

Comisia Europeană ar putea veni, săptămână viitoare, cu soluții comune privind prețurile la energia electrică. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, în urma unei reuniuni informale din Slovenia. Nu putem trece iarna cu prețuri în creștere, a admis șeful statului.

„Două concluzii foarte importante din discuțiile de aseară. Prima este legată din felul în care ne vedem noi în politica globală. Concluziile sunt bune pentru noi. S-a subliniat importanța NATO și nevoia de a păstra puternică relația transatlantică. Am avut o primă discuție despre prețurile la energie și am convenit să urgentăm toate demersurile. Comisia s-a angajat să vină foarte repede, în maxim o săptămână, cu o abordare cu soluții fiindcă nu putem să trecem iarna cu prețuri în creștere la electricitate. Astăzi discutăm cu statele din Balcanii de Vest care vor să devină membre a UE, însă cel mai important lucru este că noi din UE dorim să dăm o perspectivă europeană statelor din Balcanii de Vest. Astăzi nu mă aștept la discuții complicate, toate lumea dorește să înregistrăm progrese”, a declarat Iohannis.