Ion Ţiriac cere bani pentru tenisul românesc! Halep, Cîrstea şi Copil fac apel la ministrul Tineretului şi Sportului
06 Noiembrie 2019, 17:18 (actualizat 06 Noiembrie 2019, 17:23)
(actualizat 06 Noiembrie 2019, 17:23) | Știrile TVR

Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Marius Copil au lansat apeluri pe reţelele de socializare pentru deblocarea situaţiei de la Federaţia Română de Tenis. Noul ministru al sportului, Ionut Stroe, a reacţionat rapid şi a avut o discuţie cu Ion Ţiriac.

În urmă cu 5 luni, Ion Ţiriac a câştigat sefia Federaţiei Române de Tenis, dar contracandidatul său, Marius Vecerdea, a contestat în instanţă validarea mandatului şi a obtinut, la Curtea de Apel, întoarcerea dosarului la Tribunalul Bucureşti. Până la rezolvarea situaţiei, finanţarea oferită de MTS federaţiei a fost suspendată. Halep, Cîrstea şi Marius Copil au lansat un apel public pentru rezolvarea rapidă a situaţiei.

"Vreau să le asigur pe cele două campioane şi pe domnul Ţiriac, dar mai ales pe publicul larg care îndrăgeşte tenisul în România, că din partea ministerului pe care-l conduc, nu este vorba de rea-credinţă, este vorba de o problemă de legalitate, care ţine de un anume litigiu aflat acum în instanţă privind alegerile la Federaţia Română de Tenis. Din păcate, acest lucru afectează şi finanţarea din bani publici a acestei federaţii. Din partea noastră există deschidere şi flexibilitate la dialog", a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.
Preşedintele Federaţiei de Tenis s-a abţinut de la comentarii.
"Eu am fost foarte plăcut impresionat că domnul ministru e aici de nici de 24 de ore şi deja m-a chemat să cunoască situaţia reală. Nu vreau să comentez mai mult pentru că nu e rolul meu să comentez acest lucru. Eu le multumesc fetelor şi lui Copil, în numele federaţiei", a spus Ion Ţiriac.