Ipoteze tulburătoare în cazul tânărului din Vatra Dornei care a murit înainte de o operație la cot

18 martie 2023, 18:18

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a analizat împreună cu mai mulţi specialişti rezultatele preliminare ale necropsiei, aşa cum sunt trecute în certificatul medical constatator al decesului în cazul tânărului de 28 de ani.

Legiştii au stabilit că pacientul avea hipertrofie ventriculară şi edem pulmonar în momentul în care a decedat pe masa de operaţie. Asta înseamnă că plămânii erau plini de lichid, pereții inimii erau îngroşaţi iar sângele nu mai era pompat în organism. Deocamdată, raportul preliminar al necropsiei nu leagă în niciun fel cauzele morţii de ceea ce s-a întâmplat în sala de operaţie.

Rezultatele testelor de laborator efectuate de IML ar mai putea dura câteva săptămâni. Până atunci familia tânărului decedat îi cere socoteala medicului anestezist care a supervizat operaţia.

Medicul anestezist declara în urmă cu două zile că nu a mai întâlnit un caz similar în toată cariera.

Ulterior medicul a refuzat să mai facă alte declaraţii, dar a precizat că a procedat ca la carte.

Nici conducerea spitalului nu a fost de găsit astăzi. Dar ancheta internă declanşată după moartea prematură a bărbatului de 28 de ani este în desfăşurare.

Mama tânărului mort în timpul anesteziei făcute înaintea operaţiei de corectare a unei fracturi la cot a depus deja o plângere penală şi aşteaptă rezultatele analizelor microbiologice făcute de IML. Acestea vor fi anexate dosarului de ucidere din culpă aflat deja în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Vatra Dornei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă