ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: Daruri pentru cei năpăstuiți

8 ianuarie 2021, 13:55

După Sfânta Liturghie la care a participat la Mănăstirea Sag Timișeni, Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan a pornit însoțit de câteva măicuțe și a preluat transportul de alimente. Prima oprire a avut loc la Spitalul de psihiatrie din Jebel, unde au fost descărcate legumele și fructele care vor fi folosite la prepararea mesei celor 450 de pacienți.

Darurile oferite de Mitropolitul Banatului cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan au început însă cu ajutorarea unor deținuți de la penitenciarul din Timișoara și au continuat pe parcursul zilei.

Conștient că cei aflați în penitență au greșit, Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan consideră că și aceștia au nevoie de dreptate și iertare.

La fel simte și pentru cei din spitalele de psihiatrie unde, spune el, este durerea cea mai mare. La Jebel, de exemplu, sunt 50 de pacienți care trăiesc aici permanent de 30-40 de ani sau chiar mai mult.

Înalt Prea Sfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a primit la rândul său un cadou simbolic: obiecte artizanale realizate de pacienții de la Jebel, în cadrul atelierelor de ergoterapie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite