ÎPS Teodosie, răspuns pentru Patriarhul Daniel: “Doar Dumnezeu îmi poate da sancțiuni”

21 mai 2021, 14:53

BOR este invitat de arhiepiscop să studieze aceste documente care susţine că vor fi publicate sub forma a o sută de volume. Cât despre acțiunile sale din ultimul an, spune că au fost în favoarea credincioşilor săi şi că nimeni nu-l poate sancţiona ecumenic.

“Ei încă nu cunosc, eu nu le dau vina. (…) Oameni pasionați au căutat în toate bibliotecile și au găsit vestigiile noastre risipite ale patrimoniului Scytiei Minor de odinioară, din primul mileniu. (…) Acțiunile pe care le-am făcut au fost în sensul de a nu rămâne creștinii singuri (…) Ce sancțiuni? Dumnezeu îmi poate da sancțiuni”, a declarant ÎPS Teodosie.

Patriarhul Daniel l-a acuzat pe Arhiepiscopul Tomisului de ambiţie personală, indisciplină şi răzvrătire. Şi îl critică dur pentru datorii neachitate faţă de Patriarhie, dar şi pentru că ar permite teze de doctorat plagiate la universitatea la care predă.

În 18 februarie Înaltpreasfințitul Teodosie a solicitat „reactivarea și repunerea în drept a Mitropoliei Tomisului”. Dar Biserica Ortodoxă Română a refuzat cererea. Iar Sfântul Sinod a explicat într-o scrisoare de ce nu-l vrea mitropolit pe Înaltpreasfințitul Teodosie.

Pe lângă argumentele istorice se arata că solicitarea este insuficient argumentată și nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci mai degrabă o ambiție personală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite