Irakieni prinși la granița de vest, în timp ce încercau să treacă granița în Ungaria

14 septembrie 2017, 11:33

„România se confruntă cu cel mai mare val de migranţi ilegali veniţi vreodată pe Marea Neagră

Jurnalistul TVR Adelin Petrișor – care a transmis timp de o săptămână de la granița de vest a țării – a vorbit la emisiunea „Aici, acum” despre afluxul de migranți de la frontiere: „Cele mai mari probleme la graniță le-am avut în 2012, când am avut, în total, vreo 4.000 de migranți. Acum avem tot cam 4.000. Situația nu e bună, dar nu e nici de-a dreptul dramatică. Sunt voci și în rândurile specialiștilor noștri de la Poliția de Frontieră și de la Frontex care spun că se testează noi rute (…) Dacă ne uităm ce se întâmplă în Italia sau Grecia, dacă la noi ar fi asalt, la ei ar fi sfârșitul pământului”.

Migranții au fost descoperiți de polițiștii de frontieră pe raza localității Cenad. Imediat în apropierea lor a fost descoperit și un cetățean străin care nu își justifica prezența în zonă. Polițiștii de frontieră i-au lut pe toți cei nouă  și i-au dus la sediu. În urma extinderii verificărilor, polițiștii de frontieră au mai descoperit și un autoturism înmatriculat în Germania abandonat pe marginea drumului și la mică distanță de graniță un alt bărbat care nu își justifica prezența în zonă.

S-a stabilit că cele opt persoane prinse inițial sunt cetățeni din Irak –  șase adulți și doi minori, de 6 și 11 ani. O parte dintre ei sunt solicitanți de azil și au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Celelelate două persoane străine – se pare că este vorba de două călăuze – au fost reținute pentru 24 de ore, a transmis corespondentul TVR Adriana Pinti.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite