Irina Begu a pierdut în turul al doilea la US Open

Irina Begu
Irina Begu
1 septembrie 2022, 23:26

Begu (32 ani, 42 WTA), care trecuse în primul tur de un cap de serie, belgianca Elise Mertens (32), s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 49 min) în faţa unei adversare mult mai slab cotate.

Irina Begu a fost dominată clar în primul set, în care Yuan a început cu 3-0 şi şi-a păstrat avantajul până la final (6-3). Begu şi-a pierdut serviciul la debutul actului secund, dar apoi a arătat un reviriment în joc şi a întors scorul, având 3-1 pe tabelă. Românca nu a reuşit să îşi păstreze avantajul şi a fost egalată (3-3), cele două jucătoare mergând apoi cap la cap până în tiebreak. Deşi a avut 3-1 şi a ratat o minge de set la 6-5, Begu a cedat în cele din urmă cu 6-8.

Begu a încheiat cu 5 duble greşeli (faţă de 3 ale adversarei), a avut procentaje mai slabe la serviciu şi la mingile de break, a totalizat mai multe mingi direct câştigătoare, 20-17, dar a făcut şi mai multe erori neforţate decât Yuan (23 ani, 142 WTA), 32-27.

Irina Begu rămâne astfel cu un cec de 121.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Begu era ultima româncă rămasă în competiţie la simplu.

La dublu, perechea româno-americană Ana Bogdan/Sabrina Santamaria s-a impus în primul tur cu cu 6-7 (6), 6-3, 6-3 în faţa americancelor Elizabeth Mandlik/Katrina Scott, după o oră şi 54 de minute.

Bogdan şi partenera sa au avut 4-1 în primul set, au cedat până la urmă în tiebreak, dar apoi au controlat următoarele două seturi şi au obţinut victoria.

Raportul la winners a fost de 40-26 pentru învingătoare, iar la erorile neforţate Bogdan şi Santamaria au avut 32, iar Mandlik şi Scott 30.

Ana Bogdan şi Sabrina Santamaria şi-au asigurat un cec de 35.800 de dolari şi 130 de puncte WTA la dublu, urmând ca în turul secund să primească replica învingătoarelor din meciul care le opune pe româncele Monica Niculescu/Gabriela Ruse şi pe cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, favoritele numărul trei.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite