Irina Begu s-a calificat în turul 2 al turneului de la Madrid, după ce a trecut în două seturi de numărul 5 mondial, Jelena Ostapenko

Irina Begu
Irina Begu
6 mai 2018, 10:29

Irina Begu  a trecut de Jelena Ostapenko (20 ani, 5 WTA), după o oră şi 24 de minute. Jucătoarea noastră a reușit un meci foarte bun, a alternat loviturile  şi şi-a dominat adversara, obligând-o pe campioana de la Roland Garros să greșească mult.

Begu a reușit în acest meci 4 aşi, 8 lovituri direct câștigătoare şi 10 greșeli neforţate, în timp ce Ostapenko a avut  24 de lovituri direct câştigătoare, dar a comis şi 39 de erori neforțate.

Irina a avut procentaje la ambele servicii de peste 60 la sută (67%, respectiv 62%), în timp ce baltica a avut sub  50% (47% la primul, 48% la al doilea).

Begu şi-a asigurat un cec de 36.775 euro şi 65 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre Mihaela Buzărnescu şi rusoaica Maria Şarapova.

Alte două românce se află pe tabloul principal de simplu: Simona Halep, numărul 1 mondial, care o  înfruntă în primul tur pe rusoaica Ekaterina Makarova, şi Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia).

La dublu, Irina Begu face pereche cu Simona Halep şi vor juca în primul tur cu cuplul Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia). Cele două au câștigat, la începutul  anului, turneul de la Shenzen la dublu.

Tot la dublu, Mihaela Buzărnescu va evolua alături de franţuzoaica Alize Cornet, împotriva perechii Andreja Klepac (Slovenia)/María Jose Martinez Sanchez (Spania/N. 7), iar Sorana Cîrstea o va avea ca parteneră pe Sara Sorribes Tormo (Spania), ele evoluând împotriva  Juliei Goerges (Germania) şi Karolinei Pliskova (Cehia).

Un alt cap de serie a fost eliminat sâmbătă la Madrid: americanca Venus Williams, a opta favorită,  a fost învinsă în primul tur de estonianca Anett Kontaveit,  3-6, 6-3, 6-2.

Alte rezultate de  sâmbătă, din primul tur:

Karolina Pliskova (Cehia/N.6) – Elena Vesnina (Rusia) 6-4, 6-2

Daria Kasatkina (Rusia/N.14) – Qiang Wang (China) 7-5, 7-6 (8/6)

Caroline Garcia (Franţa/N.7) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 6-1, 7-5

Petra Martic (Croaţia) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-4, 6-2

Lara Arruabarrena (Spania) – Marta Kostiuk (Ucraina) 6-3, 4-6, 6-2

Julia Goerges (Germania/N.11) – Timea Babos (Ungaria) 6-2, 6-4

Elina Svitolina (Ucraina/N.4) – Aliez Cornet (Franţa) 6-2, 6-2

Kristina Mladenovic (Franţa) – CoCo Vandeweghe (SUA/N.12) 7-5, 6-0

Kiki Bertens (Olanda) – Maria Sakkari (Grecia) 6-4, 6-4.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă