Irina Begu s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după ce a fructificat a cincea minge de meci în confruntarea cu o americancă venită din calificări

28 iunie 2021, 22:57

Irina Begu a reușit să revină în ambele seturi, după ce a fost condusă cu 4-2 în primul și cu 4-0 în al doilea. Românca  a obținut victoria într-o oră și 38 de minute, la a cincea minge de meci.

În turul următor, Begu se va confrunta cu învingătoarea meciului dintre Petra Martic (Croația, 30 WTA și favorită 26) și Varvara Gracheva (Rusia, 90 WTA).

Calificarea în turul al doilea îi aduce Irinei un premiu în valoare de 75.000 de lire sterline (87.000 de euro) şi 70 de puncte în clasamentul WTA.

(w500) Irina Begu

Într-un meci disputat tot luni, Monica Niculescu a fost învinsă de belarusa Arina Sabalenka în două seturi, cu 6-1, 6-4.

Turneul de Grand Șlem de la Wimbledon, al patrulea șlem al anului, a început luni și se va încheia pe 11 iulie. Șase românce sunt  pe tabloul principal în proba de simplu – Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep, campioană en titre la Wimbledon,  s-a retras anul acesta de la turneul de Mare Șlem de la Londra deoarece nu s-a recuperat după ruptura musculară suferită la gambă.

Potrivit anunțului făcut de șeful COSR Mihai Covaliu luni seara la TVR, Simona Halep nu va participa nici la jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite