ISMB: 17 unități în scenariul 3, cu activități online, și 595 în scenariul 2

Separatoare din plexiglas la școală
Separatoare din plexiglas la școală
11 septembrie 2020, 15:02

Potrivit unui comunicat al ISMB, 595 de unități de învățământ de stat şi particular au fost incluse în scenariul 2. Printre acestea se regăsesc 121 de unități de nivel preşcolar, 145 de nivel gimnazial, 96 de nivel liceal, 16 unități de învăţământ special, 5 şcoli de arte, 6 cluburi sportive, 6 cluburi ale copiilor și 200 de unități de învăţământ particular.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Alte 17 unități de învățământ de stat şi particular din Capitală au fost încadrate în scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online: Printre acestea se numără două unități de nivel preşcolar, 8 școli gimnaziale, două de nivel liceal, una de nivel postliceal, 3 de învăţământ special și una de învăţământ particular.

„7 unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenarii mixte (2 şi 3). Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online”, a mai transmis ISMB.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite