Israel: Guvernul a decis revenirea la starea de urgenţă, din cauza epidemiei de COVID-19. Oamenii se pot deplasa la doar 500 de metri de casă

14 septembrie 2020, 09:00

Începând de vineri, când evreii marchează Anul Nou, Israelul revine la starea de urgență din cauza epidemiei de COVID.

Se închid școlile, mall-urile și toate afacerile considerate neesențiale.

Restaurantele pot servi mâncare doar pentru livrări. Israelienii nu vor mai avea voie să iasă la o distanță mai mare de 500 de metri de domiciliu, se interzic grupurile mai mari de 10 persoane la interior și 20 în aer liber.

Măsurile au fost decise după ce în ultimele săptămâni au fost peste 3 mii de cazuri pe zi iar rată mortalității este una dintre cele mai ridicate din lume.

Revenirea la restricții a dus și la demisia în semn de protest a unui ministru ultraortodox care critica în special interzicerea slujbelor religioase în perioada de sărbători care urmează.

Yaakov Litzman, care are acum portofoliul Locuințelor, era ministrul Sănătății la izbucnirea epidemiei și a fost criticat pentru că a relaxat prea repede carantina.

Încă de săptămâna trecută, premierul Netanyahu a introdus restricții de circulație pe timpul nopții în 40 de localități, unde au fost raportate focare de COVID-19.

Israelul are până acum aproape 38 de mii de cazuri active și peste 1100 de oameni au murit.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite