Israelul impune al treilea lockdown parţial începând de duminică

Israelul interzice intrarea străinilor
Israelul interzice intrarea străinilor
24 decembrie 2020, 09:23

Restricţiile vor începe duminică după-amiaza şi deocamdată sunt programate să dureze două săptămâni, a anunţat guvernul israelian.

În cazul în care numărul de contaminări zilnice nu va scădea sub 1.000, măsurile ar putea fi extinse pentru alte două săptămâni.

Lockdown-ul parţial înseamnă că vor fi interzise vizite în locuinţele persoanelor care nu sunt membri apropiaţi ai unei familii. De asemenea, vor fi interzise reuniunile de peste 10 persoane în interior şi de 20 de persoane în exterior.

Deplasările la distanţe mai mari de 1 kilometru de locuinţă vor fi permise doar în cazuri excepţionale. Centrele comerciale şi facilităţile de recreere vor fi închise complet, iar restaurantele vor putea doar să livreze consumaţia.

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, însă cu restricţii.

Numărul de noi contaminări cu SARS-CoV-2 a depăşit marţi 3.500 în 24 de ore în Iserael, pentru prima dată din octombrie.

Israelul şi-a înăsprit restricţiile de trecere a frontierei după ce a aflat că noua tulpină de coronavirus detectată în alte ţări ar putea fi mult mai contagioasă. Tuturor cetăţenilor străini le-a fost interzis să intre pe teritoriul ţării.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că sunt categorii exceptate de la această regulă, printre care diplomaţii.

Potrivit sursei citate, persoanele care sosesc totuşi în Israel trebuie să intre în carantină la un hotel, pentru cel puţin 10 zile dacă vor avea două teste negative la coronavirus. Fără aceste teste ei ar sunt obligaţi să stea în carantină 14 zile.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite