Israelul ridică o parte dintre restricţiile de călătorie

10 ianuarie 2022, 09:22

Imediat după depistarea primelor cazuri de infectare cu tulpină omicron, în noiembrie, guvernul a blocat sosirea străinilor. Măsura a lovit puternic turismul de iarnă. În plus a extins lista țărilor cu risc roșu și galben în care cetățenilor israelieni le era strict interzis să se deplaseze. Politica a fost mult mai permisivă în cazul statelor de pe lista portocalie. Aeroportul Ben Gurion, de obicei foarte aglomerat. a fost destul de gol ieri în prima zi în care cetățenii din țările cu risc mediu au primi permisiunea să între în Israel.

„Am aşteptat zilnic, monitorizând ştirile, până când an văzut marea, marea ştire potrivit căreia de duminică, 9 ianuarie, vom putea pleca din nou. deci, ne-am repezit să facem test PCR şi după o oră ne-am luat bilete de avion”, spune Evelyn Tzoukermann, cercetător, 62 de ani.

La ședința guvernului de duminică, premierul Bennet a anunțat că un milion și jumătate de teste pentru covid au fost expediată acasă, la persoanele în vârstă, pentru a-i protesta pe cei mai vulnerabili. El a anunțat și că statul va oferi copiilor de grădiniță și elvilor din școlile elementare câte trei kituri de testare gratuite.

„Pot să anunţ că din acest moment, vom oferi kituri de testare gratis copiilor din Israel”, spune prim-ministrul Israelului, Naftali Bennet.

Guvernul va încerca să scadă prețurile testelor antigen. Săptămâna trecută, executivul a decis testarea instutionala PCR și antigen doar în cazul persoanelor cu risc crescut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă