Israelul va controla cu o brățară electronică persoanele plasate în carantină

Dispozitiv de monitorizare - brățară electronică
Dispozitiv de monitorizare - brățară electronică
17 martie 2021, 19:32

„Cei care refuză să fie monitorizaţi electronic, sau care nu îndeplinesc cerinţele stabilite de lege vor fi trimişi la un hotel administrat de guvern pentru a petrece perioada de carantină”, a informat Knessetul.

Cei care se întorc din străinătate vor trebui să-şi facă un test pentru coronavirus pe aeroportul Ben Gurion, iar dacă este negativ, vor primi o brăţară care se poate purta la mână sau la gleznă.

Brăţara va controla locaţia respectivei persoane prin tehnologia Bluetooth şi GPS, conectată la telefoanele mobile personale, şi va trimite o notificare autorităţilor în caz de încălcare a acestei perioade de izolare obligatorie.

Israelul a restricţionat venirea turiştilor de la declanşarea pandemiei şi permite accesul doar pentru cetăţenii şi rezidenţii ţării.

De la sfârşitul lunii ianuarie, aeroportul este practic închis, pentru a evita pătrunderea în ţară a mutaţiilor coronavirusului.

Săptămâna trecută a intrat în vigoare o redeschidere parţială, prin care s-a autorizat reîntoarcerea în ţară a maximum 3.000 de israelieni pe zi.

Peste 4 milioane de rezidenţi au primit în Israel cele două doze de vaccin. După trei lockdown-uri naţionale, începe să fie reluată rapid activitatea socială şi economică, deşi activităţile de agrement în spaţiile închise sau în grupuri mari sunt limitate pentru cei care încă nu s-au vaccinat.

Deputaţii care au susţinut această măsură controversată au avertizat că noile variante de coronavirus pot provoca rezistenţă la vaccinuri şi au considerat că „este o strategie aleasă de Israel pentru a putea ieşi din pandemie”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite