Istoria Casei Regale a României în benzi desenate, expusă în centrul Braşovului
14 Noiembrie 2021, 21:11 (actualizat 14 Noiembrie 2021, 21:16)
(actualizat 14 Noiembrie 2021, 21:16) | Știrile TVR

O expoziţie de benzi desenate în care e prezentată istoria Casei Regale a României a fost expusă în centrul Braşovului. Este modul inedit prin care e celebrat Centenarul Naşterii Regelui Mihai, în oraşul de sub Tâmpa. Vedeta expoziţiei este banda desenată realizată de celebrul artist Puiu Manu, care a reprodus întâlnirea pe care a avut-o cu Regele Mihai, în 1947.

Regii României şi cele mai importante momente din istorie. Câştigarea Independenţei sau Unirea din 1918 sunt doar câteva dintre temele expoziţiei stradale de benzi desenate, din centrul Braşovului. Turişti şi localnici se opresc să o descopere, mai ales că regii României au mai apărut în caricaturi, în diverse reviste de satiră şi umor, mai mult în perioada interbelică.

Unul dintre panouri prezintă o poveste reală, Întâlnirea pe care a avut-o cel mai longeviv creator de benzi desenate din România, Puiu Manu, cu Regele Mihai, în anul 1947. Artistul avea atunci 17 ani şi mergea cu prietenul său la schi.

Expoziţia a fost realizată de Dodo Niţă, cel mai important istoric al benzilor desenate romaneşti, cu sprijinul Asociaţiei Forums, şi va putea fi văzută până la sfârşitul anului.