ISTORIA VACCINĂRII – episodul 9 | În urma contaminării unor vaccinuri cu alți agenți patogeni, SUA introduc în 1902 prima lege care reglementează și controlează calitatea vaccinurilor

20 februarie 2021, 15:00

În ultimele decade ale secolului al XIX-lea, din punct de vedere medical, omenirea a evoluat mult față de epocile anterioare. Sunt făcuți primii pași spre descoperirea mai multor remedii pentru diverse afecțiuni.

În 1879 apare primul vaccin împotriva holerei.

Louis Pasteur obține vaccinul împotriva antraxului în 1882.

În 1882 devine valabil și vaccinul împotriva rabiei.

Dezvoltarea tehnologiilor aduce cu sine și descoperiri importante în medicină, în special în cazul bolilor infecțioase.

În 1900 este descoperit faptul că febra galbenă este transmisă prin înțepăturile țânțarilor.

În urma contaminării unor vaccinuri cu alți agenți patogeni, SUA introduc în 1902 prima lege care reglementează și controlează calitatea vaccinurilor.

Din ce în ce mai mulți medici au înțeles că epidemiile diverse, care făceau atât de multe victime, aveau o natură contagioasă. În 1905 se descoperă faptul că poliomielita este provocată de un virus.

În 1908, Karl Landsteiner și Erwin Popper observă că poliomielita este cauzată de un virus. Abia în 1950 polivirusul este izolat.

În anii următori sunt identificate și izolate bacterii și alte virusuri care provocau infecții. Robert Koch este cel care dezvoltă principiile de bază ce trebuie urmate în identificarea cauzei unei boli infecțioase. Acestea stau la baza normelor actuale de cercetare în bacteriologie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite