Italia, paralizată de noul coronavirus. Autoritățile anunță posibile noi restricții

11 martie 2020, 19:20

Italia e pustie. Oamenii pot circula doar pe o anumită rază, în localitatea de domiciliu. Pe stradă sunt patrule, care, prin sondaj, îi opresc pe trecători să-i legitimeze. Oamenii nu au voie să meargă la cumpărături decât la magazinul cel mai apropiat de casă și doar pentru a-și lua mâncare și articole de strictă necesitate.

Premierul Giusepe Conte a anunțat că, dacă e cazul, va impune noi restricții. S-ar putea opri complet transportul public în Lombardia și Veneto, zonele cele mai afectate.

Premierul Conte le-a spus oamenilor să nu se înghesuie prin magazine, să nu facă stocuri, pentru că nu va lipsi nimic de pe piață.

Cu toate acestea, noaptea trecută, în fața supermarketurilor deschise nonstop s-au format cozi imense și fiecare client a încercat să plece acasă cu sacoșele cât mai încărcate.

Pentru a salva economia italiană, măcar pentru moment, guvernul aruncă în joc 25 de miliarde de euro. Banii nu vor fi folosiți toți, acum, dar o parte din sumă va fi urgent injectată pentru susținerea sectoarelor vitale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite