Italia: A intrat în vigoare certificatul sanitar
06 August 2021, 12:56 | Știrile TVR

În Italia a intrat de astăzi în vigoare mult-discutatul certificat COVID. Documentul a fost contestat prin manifestații de stradă și chiar tensiuni în Parlament, care au dus până la violență. Dar autoritățile sunt hotărâte să îl impună în viața de zi cu zi a italienilor.

În afară de cluburi şi restaurante, permisul de sănătate este necesar pentru intrarea la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi în sălile de jocuri.

Documentul va fi solicitat și la evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare. E un certificat care i-a împărțit pe italieni în două tabere.

Nu e vorba, însă, numai de deplasările în locuri cu multe persoane. Absența certificatului de sănătate în cazul celor care îngrijesc vârstnici la domiciliu, de exemplu, poate fi un motiv pentru întreruperea contractului de muncă - afirmă oficialii italieni.

Există chiar intenția autorităților de a-i obligă pe îngrijitori să se vaccineze, așa cum este cazul personalului din domeniul sanitar.