Italia: Festivalul de operă Puccini se desfășoară în prezența publicului, cu măsuri de siguranță medicală

28 iunie 2020, 21:37

Chiar dacă se desfășoară în prezența publicului, măsurile de siguranță medicală sunt în vigoare. Atât cei care asistă la spectacole, cât și artiștii, poartă măști. Și, evident, se respectă normele de distanțare socială.

Festivalul se desfășoară la Torre del Lago, Viareggio, în câteva teatre în aer deschis istorice, adevărate monumente de artă.

Primul spectacol, „Gianni Scicchi”, este o operă comică într-un singur act, compusă în 1917 – 1918, pe un libret inspirat de un episod din Divina Comedie de Dante Aligheri. Este ultima parte, finală, a tripticului lui Puccini, respectiv un trio de opere într-un singur act. Scenografia și punerea în scenă au fost adaptate de directorul artistic în funcție de restricțiile încă în vigoare și de efectele pandemiei asupra oamenilor și a vieții sociale.

În ultimele luni, după declanșarea pandemiei de coronavirus, au fost anulate sute de spectacole, evenimente culturale, festivaluri. Încet, încet se reiau. Festivalul Puccini se va desfășura până pe 14 august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă