Iulia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision, are interdicţie să intre în Ucraina, unde va avea loc concursul

Iulia Samoilova
Iulia Samoilova
22 martie 2017, 16:43

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au interzis intrarea în ţară a Iuliei Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision, pentru o perioadă de trei ani. Anunţul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt a SBU, care a mai precizat că decizia a fost luată în urma informaţiilor primite cu privire la încălcarea legii ucrainene.

Iulia Samoilova, o tânără cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a susţinut în 2015 un concert în Crimeea. Kievul susţine că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană, intrând fără autorizaţie într-un teritoriu care Ucraina consideră că îi aparţine.

Iulia Samoilova, în vârstă de 27 de ani, a fost selectată de Rusia pentru a participa anul acesta la Eurovision cu balada ”O flacără arde”.

Eurovision 2017 va avea loc pe 13 mai, la Kiev. Este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite