Izolați în România, oamenii neștiuți. Povestea singurului locuitor din satul Preveciori, ascuns în codrii de nepătruns din Caraș Severin

3 noiembrie 2019, 21:19

Așa l-a descoperit echipa emisiunii „Izolați în România” pe Gheorghe, singurul locuitor al satului Preveciori. O așezare uitată de lume, ascunsă în codrii de nepătruns din Caraș Severin. Reporterii TVR l-au vizitat de mai multe ori, i-au dus medicamente și un medic care să îl consulte, l-au ajutat cu alimente ca să treacă peste iernile grele.

Preveciori a fost un cătun cu școală și 20 de case. Acum, doar Gheorghe se mai încăpățânează să trăiască acolo, la capătul unui drum forestier de 10 km.

Un copac i-a retezat un picior, așa că Gheorghe merge greu. Noroc că îl ajută calul, care îl poartă peste tot. Chiar și așa, reușește să aibă grijă de vaci și să își sape grădina.

Iarna grea e singura care îl sperie pe bărbat, pentru că nimeni nu mai poate ajunge în Preveciori dacă vine înghețul și ninge. Dar el se încăpățânează să rămână acolo, singur pe munte, fie ce-o fi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite