Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, s-a refugiat în România. A fugit de bombardamente cu cei doi copii mici: “Am petrecut aproape patru zile în mașină, în popasuri spontane, fără mâncare”

Jamala câștigătoarea Eurovision 2016 s-a refugiat în România
Jamala câștigătoarea Eurovision 2016 s-a refugiat în România
1 martie 2022, 15:26

Jamala, pe numele ei real Susana Alimivna Jamaladinova, a mărturisit că a trecut granița pe jos, după un drum de patru zile cu mașina, împreună cu cei doi copii mici, în timp ce soțul ei s-a întors la Kiev, pentru a lupta împotriva invadatorilor.

“Vreau să mă trezesc și să aud că este doar filmul Don’t look up. Un meteorit de mărimea a două Pământuri atârnă deja deasupra capetelor noastre, la cinci zile de la momentul în care invadatorii din Rusia au atacat Ucraina! În noaptea de 24, am plecat de la Kiev cu copiii, am petrecut aproape patru zile în mașină, în popasuri spontane, fără mâncare, pentru că am plecat în satre de șoc și nimeni nu s-a gândit să ia. Milioane de femei și copii își lasă totul în urmă. Își lasă soții acasă pentru a-și apăra țara, în timp ce fug să-și protejeze copii de bombe. Ucraina este uriașă, frumoasă și devastator de independentă. Am încredere în președintele nostru Zelenski, în armata noastră, în bărbații noștri puternici și curajoși”, a scris Jamala pe Instagram.

 

Jamala a câștigat Eurovision 2016 cu piesa „1944″, o melodie cu mesaj politic, care vorbește despre deportarea tătarilor din Crimeea. La acea dată, favoritul concursului era Sergey Lazarev din Rusia, dar acesta la final acesta s-a plasat pe poziția a treia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite