Jandarmul care a lovit la protestul din Capitală îşi explică gestul. Ce spune șeful Jandarmeriei Române
22 Ianuarie 2018, 20:33 (actualizat 23 Ianuarie 2018, 10:01)
(actualizat 23 Ianuarie 2018, 10:01) | Știrile TVR

Jandarmul filmat în timp ce lovea mai mulți manifestanți la protestul din Piața Universității se apără și spune că a respectat ordinele și tehnicile de intervenție în astfel de cazuri. Lucrează în Jandarmerie de 10 ani, iar acum este anchetat de superiori. Și șeful Jandarmeriei Române a dat explicații în exclusivitate pentru TVR, la Pulsul Zilei, după intervenția de sâmbătă.

Jandarmul din imagine, cel care împărțea pumni cu generozitate, este cercetat disciplinar de superiorii săi. Nici colegii lui nu s-au arătat de acord cu metodele sale, așa că, la un moment dat, l-au tras din primul rând.

Jurnalista Ramona Ursu a reușit să stea de vorbă cu omul legii și explică că adrenalina odată dispărută, cel cu care discuta s-a apărat și a spus că a respectat ordinele.

Fotojurnalistul George Călin a fost prins la mijloc între jandarmi și manifestanți. Și s-a ales cu lovituri de la jandarmul care este acum în atenția șefilor din sistem.

Jandarmul a făcut parte și din dispozitivul care l-a protejat pe Liviu Dragnea, la sediul DNA, în noiembrie 2017.

Șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, apreciază că intervenția de sâmbătă seară a forțelor de ordine a fost un succes. Într-o declarație făcută în exclusivitate pentru TVR, la Pulsul Zilei, acesta a precizat că au existat și protestatari care au i-au provocat pe jandarmi.

Jandarmul riscă de la mustrare scrisă până la trecerea în rezervă, în funcție de rezultatele anchetei.