Japonia se pregătește de al treilea val de cazuri de COVID-19

Japonia al treilea val de COVID-19
Japonia al treilea val de COVID-19
12 noiembrie 2020, 17:20

Bilanţul, care include un record de 236 noi cazuri pe insula nordică Hokkaido, a depăşit recordul precedent de cazuri zilnice – 1.596 de infectări – înregistrat pe 7 august, a relatat Kyodo News.

Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka (vest) a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de contagieri.

Recentele creşteri ”pot fi considerate ca al treilea val al coronavirusului”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, când pe teritoriul arhipelagului nipon s-au înregistrat 1.543 noi cazuri potrivit bilanţului zilnic.

Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai.

Ţara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei în august.

Ministrul pentru revitalizarea economică, Yasutoshi Nishimura, a precizat că nu există necesitatea imediată a declarării unei alte stări de urgenţă naţionale.

Cu toate acestea, ministrul a precizat că Japonia ar putea avea nevoie de aplicarea unor restricţii în ceea ce priveşte activităţile economice dacă situaţia se agravează.

Japonia a raportat până în prezent 114.400 de infecţii cu noul coronavirus şi 1.884 de decese asociate COVID-19, potrivit agenţiei Kyodo.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite