Jens Stoltenberg: „Europa, SUA și NATO trebuie să rămână împreună. Avem nevoie de NATO în această lume din ce în ce mai periculoasă”

21 septembrie 2022, 16:55

“Scopul nostru este să prevenim conflictul și să nu mai folosim atâtea arme. NATO trebuie să protejeze și să păstreze pacea în lume. Și am făcut asta mai bine de 70 de ani. Am avut de-a face cu probleme în legătură cu armele nucleare, dar nimeni nu le-a folosit și trebuie să evităm acest lucru. Orice atac la granița NATO va genera un răspuns din partea noastră. Va trebui să prevenim orice fel de atac. Dar ce este mai important acum, când trăim vremuri mult mai periculoase în estul Europei, este să ne mobilizăm și să ne întărim și mai mult protocoalele și tot ce ține de organizarea noastră. (…) Europa, Statele Unite și NATO trebuie să rămână împreună pentru a depăși aceste momente grele. (…) Avem nevoie de NATO în această lume din ce în ce mai periculoasă”, a precizat Stoltenberg.

CITIȚI ȘI – Aleksei Navalnîi, din închisoare: Mobilizarea în Rusia va duce la o tragedie uriașă, războiul criminal se agravează şi se amplifică. Totul, pentru ca un singur om să-şi păstreze puterea şi să o prelungească

Secretarul general al NATO l-a criticat pe Vladimir Putin pentru că a folosit retorica nucleară „periculoasă și nesăbuită”. Acesta a spus că războiul nuclear nu trebuie purtat niciodată și că discursul liderului de la Moscova a indicat că războiul nu merge conform planurilor sale. Stoltenberg a afirmat că Putin a calculat greșit în Ucraina și a greșit, dar că prezența mai multor trupe ruse în Ucraina ar escalada inevitabil conflictul.

Jens Stoltenberg spune că NATO se va asigura că nu există nicio neînțelegere la Moscova cu privire la gravitatea utilizării armelor nucleare. Liderul Alianței a declarat că până acum NATO nu a observat nicio schimbare în postura nucleară a Rusiei. În urmă cu șase luni, la doar trei zile după ce a început invazia, Putin a ordonat forțelor sale nucleare să fie în alertă maximă.

CITIȚI ȘI – Istanbul, portița de evadare a rușilor după anunțul de mobilizare parțială al lui Putin. Preț exorbitant pentru o cursă aeriană Moscova-Dubai

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite