Joe Biden i-a cerut lui Emmanuel Macron să-i facă lui Putin o ofertă privind un summit bilateral. Oficial al președinției franceze: Creăm o perspectivă diplomatică pe care Kremlinul o acceptă

Joe Biden Emmanuel Macron și Vladimir Putin
Joe Biden Emmanuel Macron și Vladimir Putin
21 februarie 2022, 15:40

„Schimbăm încet cursul lucrurilor. Creăm o perspectivă diplomatică pe care Kremlinul o acceptă”, a declarat consilierul prezidenţial francez.

„El este un facilitator”, a mai spus consilierul preşedintelui francez despre rolul lui Macron.

Anterior, preşedinţia franceză a anunţat că Biden şi Putin au fost de acord, în principiu, cu un summit privind criza din Ucraina, ceea ce ar putea oferi o cale de ieşire din una dintre cele mai periculoase crize din Europa din ultimele decenii, notează Reuters.

Kremlinul a replicat că Putin şi Biden pot oricând să convină asupra unei discuţii telefonice sau a unei întâlniri, dar a precizat că nu există la acest moment planuri concrete pentru un summit.

Potrivit AFP, Palatul Elysee a afirmat luni că un summit între cei doi lideri este „posibil”, dar ţine de preşedintele rus „să-şi facă alegerea” pentru ca el să se concretizeze.

„Este posibil astăzi să ne îndreptăm către un summit, să reunim părţile implicate”, a menţionat preşedinţia franceză, după o serie de discuţii în acest sens între Emmanuel Macron şi cei doi omologi.

„Acum, rămâne ca preşedintele Putin să-şi facă alegerea”, a adăugat aceasta, subliniind că „situaţia rămâne foarte periculoasă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite