John Coates, vicepreședintele CIO: Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor ține „cu sau fără” COVID-19

John Coates
John Coates
7 septembrie 2020, 09:52

Cotes, preşedintele comitetului de coordonare al CIO pentru JO 2020, a afirmat în cursul unui interviu telefonic acordat AFP că Jocurile din capitala Japoniei vor avea loc „cu sau fără coronavirus” şi „vor debuta pe 23 iulie anul viitor”.

„Vor fi Jocurile care vor învinge Covid, lumina de la capătul turneului”, a afirmat oficialul australian, citat de AFP.

Tema acestor Jocuri va fi cea a „reconstrucţiei după ravagiile produse de tsunami’, a declarat Cotes, referindu-se la catastrofa din 2011, când nord-estul Japoniei a fost devastat de un cutremur de pământ urmat de un tsunami.

Până acum, Jocurile Olimpice au fost anulate doar în perioadele de război. Ediţia de la Tokyo trebuia să debuteze iniţial pe 24 iulie, însă organizatorii au luat decizia istorică de a amâna competiţia până în vara lui 2021, într-un moment în care Covid-19 progresa în întreaga lume.

Autorităţile japoneze au indicat foarte clar că nu doresc ca Jocurile să fie amânate pentru a doua oară.

În prezent, graniţele Japoniei rămân în mare parte închise străinilor şi mulţi experţi se îndoiesc că pandemia va fi controlată până în vara viitoare.

Potrivit mai multor sondaje recente, cea mai mare parte a japonezilor ar vrea ca Olimpiada să fie amânată din nou sau anulată din cauza coronavirusului.

John Coates a subliniat însă că guvernul japonez „nu a renunţat deloc” ca urmare a amânării competiţiei, în ciuda „sarcinii monumentale” care o constituie acest decalaj de un an.

„Înainte de Covid, (preşedintele CIO) Thomas Bach a spus că acestea sunt cele mai bine pregătite Jocuri pe care le-am văzut vreodată. Siturile erau aproape toate finalizate, iar acum sunt terminate. Satul Olimpic este incredibil, totul este în regulă”, a subliniat vicepreşedintele CIO.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite