Județele Alba și Vâlcea au înregistrat cea mai mare incidență a cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Au depășit Capitala. Controale privind respectarea regulilor sanitare
17 Octombrie 2020, 19:07
(actualizat 17 Octombrie 2020, 20:18)

Rata infectãrilor cu COVID-19 se menţine ridicată. Sâmbătă au fost anunţate 3.952 de noi cazuri, ceva mai puţine decât în ultimele zile. Au fost raportate şi 63 de decese în ultimele 24 de ore. 9.308 persoane bolnave de COVID sunt internate în spital, dintre care 745 la terapie intensivă. În tot acest context al creşterii numărului de cazuri, autorităţile au dispus controale în toată ţara pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile anti-COVID.

Județele Alba și Vâlcea au înregistrat cea mai mare incidență a cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile - au depășit Capitala. Asta în condițiile în care, în primele luni ale pandemiei, erau printre zonele cu numărul cel mai mic de persoane infectate.

Pentru că spitalele se apropie de capacitatea maximă, limitarea răspândirii virusului este vitală, astfel că în zonele aglomerate se fac tot mai multe controale.

Polițiștii și jandarmii verifică purtarea măștilor și păstrarea distanței.

În cea mai mare piață din Brăila, unii ignorau regulile cu buna știință, chiar în timp ce echipele de control patrulau printre tarabe. În Județul Brăila, rata infectării se apropie de 1,50 la mia de locuitori.

În Galați, oamenii par să fi înțeles că de purtarea măștii depinde sănătatea lor și a celor din jur. Aproape toți o folosesc corect în zonele aglomerate din oraș.

În multe județe masca a devenit obligatorie și în aer liber, chiar dacă rata infectării nu a depășit 3 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore s-au dat peste 5.500 de amenzi celor care au încălcat măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.