Justiţia din SUA, alarmată de înmulţirea ameninţărilor la adresa profesorilor

Merrick Garland
Merrick Garland
5 octombrie 2021, 09:47

„În ultimele luni, a existat o înmulţire îngrijorătoare a formelor de hărţuire, intimidărilor, ameninţărilor sau violenţelor”, comise împotriva profesorilor sau responsabililor şcolari, a subliniat Garland într-o notă adresată administraţiei sale şi poliţiei federale americane, FBI.

„Ameninţările împotriva funcţionarilor noştri nu sunt doar ilegale, ci şi contrare valorilor intrinseci ale naţiunii noastre”, a spus el.

Oficialul nu a precizat care este cauza acestei înmulţiri a atacurilor.

Însă, în ultimele luni, zeci de mii de incidente s-au produs în întreaga ţară, în cursul căror părinţi furioşi s-au opus obligaţiei purtării măştii de către copilul lor sau vaccinării.

Purtarea măştii de protecţie şi vaccinarea au devenit de altfel mize politice care divizează numeroşi americani. Unii guvernatori republicani, cum sunt cei din Texas sau Florida, au dorit chiar să introducă interzicerea obligaţiilor de a purta masca în statele lor, invocând protecţia libertăţilor individuale.

Dezbaterile extrem de agitate, uneori violente, despre cum ar trebui predată tema rasismului animă de asemenea SUA.

Săptămâna trecută, National School Boards Association, o mare organizaţie a profesioniştilor din educaţie, i-a cerut preşedintelui Joe Biden să intervină, invocând o înmulţire a ameninţărilor.

„Şcolile publice din America şi corpul lor profesoral se confruntă cu o ameninţare iminentă”, a atras atenţia asociaţia într-o scrisoare, cerând „ajutorul forţelor de ordine” pentru a trata această problemă.

Asociaţia directorilor de şcoală americani au tras de asemenea un semnal de alarmă în legătură cu această situaţie cu câteva zile în urmă.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite