Kadîrov către Putin: „Îndeplinim toate ordinele dumneavoastră şi suntem hotărâţi să acţionăm până la victoria finală”

13 martie 2023, 16:47

„Îndeplinim toate ordinele dumneavoastră şi suntem hotărâţi să acţionăm până la victoria finală”, a spus Kadîrov într-o întâlnire cu Putin la Kremlin.

Kadîrov a subliniat că cecenii în general susţin „operaţiunea militară specială” şi consideră „necesară” atingerea obiectivelor acesteia.

„Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru Republica Cecenia şi Rusia. Nu vă vom dezamăgi”, a arătat Kadîrov, la care Putin a răspuns: „Nu mă îndoiesc”.

„Văd cum luptă băieţii dumneavoastră în operaţiunea militară specială. Transmiteţi-le cele mai bune urări din partea mea. Vă mulţumesc mult”, a adăugat liderul de la Moscova.

Kadîrov, care a pledat la un moment pentru a se merge până la Kiev, şi-a temperat în ultimele luni criticile la adresa generalilor ruşi pentru lipsa lor de progrese pe linia frontului.

Cecenii au jucat un rol activ în capturarea în luna mai a anului trecut a portului ucrainean Mariupol, dar de atunci operaţiunile desfăşurate de unităţile lor au fost puţin mediatizate de presă.

De la jumătatea lui 2022, singurele realizări pe câmpul de luptă ucrainean au venit de la mercenarii Grupului Wagner, al cărui fondator, Evgheni Prigojin, este în conflict cu Statul Major Rus, notează EFE.

Unităţile de asalt Wagner luptă în prezent pe străzile importantului bastion ucrainean Bahmut, în regiunea Doneţk, încheie sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite