Kadîrov, consternat de schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina. „Toată situația nici măcar nu are sens pentru mine”

Ramzan Kadîrov
Ramzan Kadîrov
23 septembrie 2022, 13:24

„Sunt extrem de nemulțumit de veștile de ieri. Toată situația nici măcar nu are sens pentru mine. Ori de câte ori au fost luate decizii de luptă sau tactice, ei s-au consultat întotdeauna cu noi, participanții activi la operațiunea [militară] specială. Dar acum…”, a scris Kadîrov, potrivit Meduza.

Șeful Ceceniei s-a referit la apărătorii Azovstal drept „fasciști” și „teroriști”, spunând că este inacceptabil să fie dați la schimb cu soldații ruși. „Predarea chiar și a unuia dintre acei teroriști Azov ar fi trebuit să fie exclusă”, a scris el.

În același timp, a adăugat el, „cei de la vârful Ministerului Apărării și al FSB pot vedea lucrurile mult mai clar”. El a promis că va continua să urmeze „principiul nostru principal de neclintit: vom urma toate ordinele de la comandantul nostru șef!”

Pe 21 septembrie, Rusia și Ucraina au efectuat un schimb major de prizonieri. Rusia a eliberat 215 persoane, inclusiv cinci comandanți responsabili cu apărarea fabricii de siderurgie Azovstal din Mariupol și 108 membri ai Regimentului Azov. Ucraina a eliberat 55 de prizonieri ruși, împreună cu politicianul ucrainean de opoziție, pro-Kremlin, Viktor Medvedciuk.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă