Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022, s-au întors acasă. Spectacol pe peronul gării

16 mai 2022, 18:14

Kalush Orchestra a primit din partea publicului 439 de puncte, care a propulsat-o în fruntea clasamentului, cu un total de 631 de puncte. Votul final a constat din votul juriilor din fiecare țară (pondere de 50 la sută) și votul publicului.

Trupa a postat, duminică, pe YouTube, videoclipul melodiei „Stefania”, care le-a adus victoria de la Torino. Clipul este filmat printre ruinele lăsate în urmă de război la Bucea, Irpin, Borodianka și Hostomel.

Melodia este dedicată tuturor mamelor din Ucraina care suferă din cauza războiului, tuturor celor care și-au dat viața pentru libertatea poporului ucrainean.

Oleg Psyuk, solistul trupei Kalush Orchestra: Piesa fost scrisă cu dedicaţie pentru mama mea, cu mult timp înaintea războiului, dar după ce a izbucnit războiul a căpătat semnificaţii în plus, fiindcă mulţi ucraineni văd ţara ca pe o mamă. De aceea a ajuns la inima multor ucraineni.

Solistul a declarat că trupa Kalush Orchestra intenţionează să vândă la licitaţie trofeul Eurovision şi să doneze suma încasată Ucrainei şi Forţelor Armate ale Ucrainei.

Kalush Orchestra este o trupă nouă de rap, care s-a format în 2019. Iar numele vine de la orașul ucrainean Kalush.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite