Kelemen Hunor, după discuția cu Dacian Cioloș și Florin Cîțu: Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate și în dreapta, și în stânga. Sper că putem schimba ziua de mâine, asta ne interesează pe noi
13 Octombrie 2021, 18:56 (actualizat 13 Octombrie 2021, 19:26)
(actualizat 13 Octombrie 2021, 19:26) | Mihaela Carpea

Discuția liderilor de partid din coaliția de guvernare, cărora li s-a alăturat și liderul Grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, s-a încheiat miercuri seară fără niciun rezultat. Liderul UDMR a remarcat lipsa de încredere dintre participanții la discuție, dar și-a exprimat speranța că "fiecare mai lasă din orgoliile prezentate". "Ceea ce am văzut și ceea ce s-a întâmplat este în spatele nostru - nu putem schimba. Nu putem schimba nici votul la moțiunea de cenzură, nu putem schimba nimic nici în ceea ce privește alăturarea de AUR a celor de la USR, dar sper că putem schimba viitorul, putem schimba ziua de mâine, asta ne interesează pe noi", a declarat Kelemen Hunor.

"Astăzi nu am ajuns la o concluzie și sigur trebuie să vedem fiecare dintre părți ce va discuta când va ajunge înapoi în forurile decizionale", a remarcat liderul UDMR,  Kelemen Hunor.

Ce a observat Kelemen Hunor pe parcursul discuției de miercuri seară a fost lipsa de încredere - "fără încredere e greu să construiești ceva", a subliniat el.

"Ținta noastră, și aici vorbesc de UDMR, în acest moment este o singură țintă: să găsim soluții într-o formulă sau alta de guvernare pentru toate problemele cu care ne confruntăm - valul 4 al pandemiei, prețurile la energie, și bineînțeles celelalte chestiuni legate de inflație, de PNRR. Tot ce înseamnă alte priorități trebuie lăsate până anul viitor, până când trecem de această criză", a declarat el.

"Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate și în dreapta, și în stânga. Ceea ce am văzut și ceea ce s-a întâmplat este în spatele nostru - nu putem schimba. Nu putem schimba  nici votul la moțiunea de cenzură, nu putem schimba nimic nici în ceea ce privește alăturarea de AUR a celor de la USR, dar sper că putem schimba viitorul, putem schimba ziua de mâine, asta ne interesează pe noi", a adăugat el.

"Oricine dacă lipsește din această formulă de 3 + 1 - PNL, USR, UDMR și Grupul minorităților naționale - coaliția din decembrie nu mai există, nu mai funcționează. Domnul Dacian Cioloș are mandatul de a coagula o majoritate. Astăzi nu a avut succes, dar mai sunt câteva zile până miercurea viitoare, când expiră termenul de 10 zile", a declarat Kelemen Hunor.