Kievul anunță că a lovit o bază militară rusească în apropierea centralei nucleare din Zaporojie
02 Septembrie 2022, 21:50 (actualizat 02 Septembrie 2022, 22:15)
(actualizat 02 Septembrie 2022, 22:15) | Știrile TVR

Ucraina a indicat vineri că forţele sale au lovit o bază militară rusească la Energodar, oraşul unde se află centrala din Zaporojie, transmite AFP.

"În localităţile Herson şi Energodar, lovituri precise ale trupelor noastre au distrus 3 sisteme de artilerie ale inamicului, precum şi un depozit de muniţii", ucigând mai mulţi militari ruşi, a indicat armata ucraineană în raportul său difuzat în cursul serii.

Primarul pro-Kiev al Energodarului, Dmitro Orlov, aflat în exil, a declarat telefonic pentru AFP că nu are nicio informaţie cu privire la acest subiect, evocând grave probleme ale reţelei de telefonie mobilă în oraş.

Centrala din Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost ocupată de trupele ruse în martie, la scurt timp după lansarea de către Moscova a invaziei sale în Ucraina. Locul a fost vizat de mai multe bombardamente, stârnind temeri privind o posibilă catastrofă nucleară. Kievul şi Moscova se acuză reciproc de aceste lovituri.

Ucraina a declarat că a lansat o contraofensivă pentru a recuceri teritoriile din sudul ţării ocupate de ruşi, dar a blocat orice informaţii oficiale despre acţiunile militare în curs.

Sursa: Agerpres