Klaus Iohannis: Am sprijinit și voi sprijini în continuare atragerea de investiții germane în România. Olaf Scholz: Colaborarea noastră pentru sprijinirea Ucrainei este foarte intensivă

3 aprilie 2023, 13:41

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat  că investiţiile germane care s-au realizat în România au fost de succes şi a salutat anunţul producătorului german de armament Rheinmetall de a investi într-o locaţie din ţara noastră: „Investițiile germane care s-au făcut în România au fost de succes și cred că sunt atât în interesul antreprenoriatului german, cât și în interesul României. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite, se participă masiv la perfecționarea forței de muncă – avem câteva exemple de școli de calificare. Vorbim d mult mai mult decât o banală colaborare economică. Este o colaborare cu foarte multe valențe. Dacă această firmă relevantă în Germania  va investi într-o locație în România, acest lucru este de salutat și există multiple contacte pentru a convinge investitori din Germania să vină în România și pentru îmbunătățirea mediului de producție destinată apărării naționale.”

Şeful statului a subliniat că personal a sprijinit şi va sprijini în continuare atragerea de investiţii germane în România în toate sectoarele.

„Peste tot avem investitori din Germania, peste tot rezultatele sunt dintre cele mai bune şi se constituie într-o componentă relevantă a parteneriatului nostru strategic”, a arătat preşedintele Iohannis.

La rândul său, Olaf Scholz a subliniat colaborarea pentru sprijinul Ucrainei: „Colaborarea noastră pentru sprijinirea Ucrainei este foarte intensivă. Este clar că trebuie să asigurăm ca aceste utilaje să fie supuse unei mentenanțe și vom urmări acest aspect împreună și ca europeni, și ca aliați în NATO. Puteți fi siguri că vom face acest lucru cu mulți pași în viitor.”

Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub logistic şi de întreţinere a echipamentelor militare la Satu Mare, în România, ce ar urma să fie dat în folosinţă luna aceasta pentru a asigura service-ul armelor folosite în războiul din Ucraina, a anunţat compania duminică.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite