Klaus Iohannis: Ceea ce ne dorim este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. (…) Am găsit soluții pentru toate

8 mai 2020, 13:51

„Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat în această discuție (…) pe două teme, prima fiind deficitul bugetar”, a subliniat președintele, la finalul discuțiilor.

„Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial, vorbesc inițial – la începutul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună, pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei – noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură”, a subliniat șeful statului.

„Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie care este în momentul de față într-o situație specială, într-o situație de criză. Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună”, a adăugat președintele.

„Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorare economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie, și așa ne-am propus să le facem, atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a conchis Klaus Iohannis.

Guvernul a anunțat că intenționează să adopte mai multe programe de sprijinire a companiilor, dar și a angajaților care vor rămâne fără locuri de muncă la finalul stării de urgență.

În prezent, statul plătește șomaj tehnic pentru aproape 750 de mii de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite