Klaus Iohannis, mesaj de la New York: Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raționaliza alimentele, nu ne dorim și nu se va întâmpla ca românii să stea în frig

21 septembrie 2022, 12:56

Klaus Iohannis a indicat că ar fi util ca Banca Mondială să facă studii privind decuplarea prețurilor de electricitate de cele de gaz.

„Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raionaliza alimentele, nu ne dorim și nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, Să facem economii rezonabile acolo unde putem, fiecare acasă. Este foarte ușor într-o instituție publică să se stingă toate luminile noaptea, când nu lucrează nimeni. În birouri să nu fie 27 de grade, ci poate 21 sau 22 de grade”, a spus președintele.

În legătură cu creșterea pensiilor, Iohannis a spus că „este corect, este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile. În condițiile în care inflația a ajuns, acum recent au fost date publicității datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil să fie refuzată discuția pe creșterea salariilor și pensiilor.Avem o creștere economică substanțială și, sigur, asta ne dă speranța că vom avea pe salarii și pensii o creștere”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă