Klaus Iohannis, la Spitalul suport Bucureștii Noi: Sunt bucuros că statul nu a fost lăsat singur. Mulțumesc firmelor și persoanelor private, ONG-urilor și voluntarilor!

Klaus Iohannis la inaugurarea Spitalului suport Bucureștii Noi
Klaus Iohannis la inaugurarea Spitalului suport Bucureștii Noi
24 aprilie 2020, 12:53

Președintele Iohannis a vizitat Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, un centru de spitalizare pentru persoane noncritice, iniţiativa a două firme private, la care au lucrat inclusiv voluntarii și ONG-urile.

„Este totul special amenajat aici, este o facilitate total atipică, într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin, prin inițiativă privată s-a realizat practic un fel de spital. Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte-foarte mult această inițiativă privată. Inițiatorii sunt firmele Auchan și Leroy Merlin, dar și multe alte firme, multe ONG-uri au venit în sprijin, au venit cu materiale, cu bani, cu muncă, au realizat această facilitate pe care am vizitat-o azi (vineri – n.r.) și sunt impresionat. Avem aici multe soluții inovatoare și cred că cei care, din păcate, vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulțumiți de ceea ce găsesc”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Practic firmele private și ONG-urile au amenajat totul, dar în practică Institutul Matei Balș, împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor gestiona partea medicală, urmând să fie implicat și Departamentul pentru Situații de Urgență, în coordonarea modului cum va funcționa această unitate.

„Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și firmelor și persoanelor private, și ONG-urilor, și voluntarilor. Înțeleg că ceva similar se va găsi și în altă parte din țară. Eu sunt foarte-foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoane private au înțeles să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie”, a mai spus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite