Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu românii de pe coasta de vest a Statelor Unite

22 septembrie 2022, 08:59

Președintele Klaus Iohannis este așteptat astăzi la San Francisco, unde va avea o întâlnire cu comunitățile românești de pe coasta de vest a Statelor Unite, a transmis Ramona Avramescu, pentru TVR Info. Este prima întâlnire cu o comunitate din afara granițelor pe care Klaus Iohannis o are de la preluarea celui de-al doilea mandat de președinte.

La recepția din această seară vor fi prezenți în jur de 300 de români din statele California, Washington și Oregon, dar și lideri ai unor comunități românești din state ceva mai îndepărtate – Georgia, Arizona, Utah sau Texas.

Mulți dintre românii care trăiesc în San Francisco și în California sunt antreprenori, IT-iști care lucrează sau sunt chiar fondatori ai unor companii start-upuri în celebra Silicon Valley. Sunt, de asemenea, mulți profesori, studenți, cercetători, doctoranzi la universitățile de prestigiu din zonă – Berkeley sau Stanford. Klaus Iohannis va avea și o întâlnire cu mai mulți antreprenori români din Silicon Valley.

Președintele ajunge la San Francisco de la New York, unde a participat la dineul tradițional pe care președintele SUA îl organizează pentru liderii de state care vin la Adunarea Generală a ONU. Discuțiile s-au concentrat pe declarațiile și intențiile anunțate de Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina.

Este de așteptat ca președintele să facă declarații după întâlnirea cu comunitatea de români de pe coasta de vest a SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite