Klaus şi Carmen Iohannis, întâlnire cu românii din Strasbourg. Preşedintele: Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România

24 ianuarie 2017, 20:06

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, s-au întâlnit marţi seară, la Strasbourg, cu membri ai comunităţii de români din zonă.

Preşedintele a ţinut un discurs în care a marcat Ziua Micii Uniri. A reluat temele pe care le-a enunţat luni seară la Bucureşti, a vorbit despre România modernă, despre generaţia de politicieni care a înfăptuit Mica Unire. Şi nu a ratat temele sensibile politice de acasă.

Klaus Iohannis a vorbit despre maturitatea democraţiei româneşti, a spus că nu este îngrijorat pentru democraţia românească, a venit însă momentul ca aceasta să demonstreze că este matură, pentru că, în continuare, avem probleme mari. Preşedintele s-a referit la statul de drept.

Temele de la Bucureşti au dominat agenda preşedintelui.

Marţi, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu preşedintele CEDO, Guido Raimondi. Preşedintele le-a spus în avion jurnaliştilor, chiar înainte de aterizarea la Strasbourg, că va pune problema pe masa judecătorilor CEDO, având în vedere că principalul argument al iniţiatorilor celor două ordonanţe de urgenţă sunt deciziile pe care CEDO le-a luat împotriva statului român din cauza condiţiilor precare din penitenciare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă