Kremlinul interzice iPhone-urile, conform publicaţiei Kommersant

Kremlinul interzice iPhone-urile / Pixabay
Kremlinul interzice iPhone-urile / Pixabay
20 martie 2023, 13:37

În cadrul unui seminar organizat de Kremlin pentru funcţionarii implicaţi în politica internă, Serghei Kirienko, primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse, le-a cerut acestora să îşi schimbe telefoanele până la 1 aprilie, notează Kommersant, citând surse neidentificate.

‘S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncaţi, fie îl dăruiţi copiilor’, îl citează publicaţia rusă pe unul dintre participanţii la această întâlnire. ‘Toţi vor trebui să facă asta în decursul lunii martie’, a indicat responsabilul citat.

Întrebat luni despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma această informaţie.

‘Smartphone-urile nu ar trebui să fie folosite pentru chestiunile oficiale’, a spus Peskov. ‘Orice smartphone are un mecanism destul de transparent, indiferent de sistemul de operare pe care îl are – Android sau iOS. Fireşte, acestea nu sunt utilizate în scopuri oficiale’, a adăugat el.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, notează Agerpres.

Kremlinul ar putea furniza alte dispozitive cu moduri de operare diferite pentru a înlocui iPhone-urile, relatează Kommersant, adăugând că dispoziţia de a înceta utilizarea iPhone-urilor a fost adresată funcţionarilor implicaţi în politica internă, de care este responsabil Kirienko în cadrul administraţiei de la Kremlin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus întotdeauna că nu are smartphone, deşi Peskov a spus că Putin foloseşte ocazional internetul.

La scurt timp după ce Rusia şi-a trimis trupele la frontiera cu Ucraina anul trecut, spionii americani şi britanici au făcute publice informaţii operative privind planurile lui Putin de a invada ţara vecină. Nu se ştie cum au obţinut ei aceste informaţii, notează Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite