Kremlinul se declară îngrijorat de situaţia din Transnistria. Liderul separatist transnistrean pune tensiunile pe seama panicii

Transnistria. Harta
Transnistria. Harta
27 februarie 2023, 12:24

Situaţia din Transnistria reprezintă o preocupare tot mai mare pentru regimul de la Kremlin care şi în această dimineaţă a acuzat din nou forţe externe că încearcă să tensioneze situaţia.

Peskov: Situaţia din Transnistria, pe care o urmărim foarte atent, reprezintă pentru noi un motiv de îngrijorare. Este o situaţie tensionată acolo, iar acele tensiuni sunt provocate din exterior. Ştim că opozanţii noştri din regimul de la Kiev şi din statele europene sunt capabili de diverse acţiuni provocatoare. Suntem perfect conştienţi de asta.

Remarcile lui Peskov vin după ce vinerea trecută a avertizat statele occidentale că orice ameninţare la adresa soldaţilor ruşi desfăşuraţi în Transnistria va fi percepută ca un atac la adresa Rusiei.

În Transnistria sunt aproximativ 1700 de militari ruşi dintr-un aşa numit contingent de menţinere a păcii. Rusia a acuzat săptămâna trecută şi Ucraina că vrea să ocupe regiunea separatistă, lucru negat de preşedintele Zelenski.

Relaţiile foarte tensionate între Moscova şi Chişinău, au escaladat luna aceasta după ce preşedinta Maia Sandu a anunţat dejucarea unui complot de lovitura de stat pusă la cale de Rusia. Moscova a negat orice implicare în acest scenariu dar afirmă că relaţiile cu Chişinăul sunt foarte tensionate şi a recomandat conducerii Republicii Moldova să fie „foarte, foarte atenta”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite