Kremlinul susține că nu este de competența Rusiei să îl sfătuiască pe președintele chinez Xi Jinping în privința unei vizite în Ucraina

Dmitri Peskov
Dmitri Peskov
29 martie 2023, 15:02

„Cunoaștem poziția echilibrată a Chinei, o apreciem foarte mult și credem că liderul Chinei ia propriile decizii privind oportunitatea anumitor contacte. Nu avem dreptul să oferim niciun sfat în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Președintele chinez Xi l-a vizitat pe Vladimir Putin la Moscova săptămâna trecută, iar cei doi au emis o declarație comună care se referă la o propunere a Chinei în 12 puncte pentru dialog și o eventuală încetare a conflictului din Ucraina.

Planul Chinei s-a lovit de un răspuns negativ la Washington, având în vedere refuzul Beijingului de a condamna invazia Rusiei. Statele Unite spun că o încetare a focului acum ar permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a cucerit și ar da timp forțelor sale să se regrupeze.

Ucraina a salutat implicarea diplomatică a Chinei, dar președintele Zelenski a declarat că va lua în considerare acordurile de pace doar după ce trupele rusești vor părăsi teritoriul ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite