Filtre şi controale în Capitală, timp de o lună. Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la 16,51 de cazuri la mia de locuitori
20 Octombrie 2021, 17:23 (actualizat 20 Octombrie 2021, 19:00)
(actualizat 20 Octombrie 2021, 19:00) | Știrile TVR

Prefectura Capitalei a anunţat că începând din acestă seară după ora 20.00 poliţiştii vor face controale, iar pe toate bulevardele importante din Capitală vor fi amenajate filtre. Măsurile speciale vin în contextul în care rata de incidenţă În Bucureşti a crescut de opt ori faţă de acum o lună şi a trecut de 16, 5 cazuri la mia de locuitori. Astăzi poliţiştii au verificat mai multe mall-uri din Bucureşti ca să vadă dacă oamenii intră cu certificatul de vaccinare în zona de foodcourt.

Din această seară, timp de o lună, în Capitală poliţiştii vor face controale după ora 8 seara ca să verifice dacă oamenii respectă restricţiile.

În spatiile publice, pe principalele artere poliţiştii şi jandarmii vor organiza filtre permanente.

Astăzi agenţii au verificat restaurantele din mall-uri unde, conform legii, pot intra doar cei care prezintă certificatul digital.

Pe câţiva turişti străini controlul oamenilor legii i-a luat prin surprindere la mall.

Aproape o mie de persoane care nu purtau masca de protecţie au fost amendate în Capitală de poliţişti la controalele făcute în ultimele doua zile.

În Bucureşti, rata de incidenţă a ajuns astăzi la 16,51 de cazuri la o mie de locuitori.