La școală, prin rotație: o treime dintre elevi, la cursuri, ceilalți, online
21 Iulie 2020, 19:05
(actualizat 21 Iulie 2020, 20:51)

Este cel mai probabil scenariu pentru redeschiderea școlilor în septembrie. Dar, în timp ce Guvernul încă se gândeşte la variante, elevii cer soluţii concrete pentru revenirea tuturor copiilor la şcoală. Un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii arată că închiderea școlilor, în contextul pandemiei, a avut consecințe negative asupra progresului educațional al elevilor.

Ministrul Educaţiei spune că în cazul revenirii elevilor la clasă, distanţarea se va face la doi metri sau un metru, în funcţie de recomandări.

Un studiu realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii arată şi impactul pe care școala online şi pandemia l-au avut asupra elevilor.

Plictiseala este principala stare resimțită negativ de copii, urmată de obsoseală, tristețe și furie. Copiii mici din ciclul primar sunt cei care au resimțit cel mai puternic impactul negativ al izolării.

Jumătate dintre copii au folosit telefonul părinților pentru școala online, aproape 30 la sută au avut materii neacoperite, iar 7 din 10 au petrecut între 3 şi 4 ore online pe zi.