La școală cu mască, plexiglas și dezinfectant. Din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

12 august 2020, 20:49

La Cluj, în jumătate dintre şcoli, cursurile pot începe în sistem hibrid, în restul, cu prezenţa copiilor la şcoală.

În Iași, aproape 70% dintre şcoli ar putea asigura prezenţa integrală a elevilor, în timp ce restul au optat pentru sistemul hibrid.

Iar în Olt, 50 de şcoli din 160 şi-ar împărţi elevii în grupe online şi la școală. Celelalte au ales să țină cursuri normale.

Detaliile vor fi puse la punct în zilele următoare, odată cu definitivarea ghidurilor de la Ministerul Sănătății.

Cert este că, indiferent de scenariu, pe 14 septembrie elevii vor începe anul școlar, iar toate unităţile trebuie să fie pregătite, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a admis că 20 la sută dintre şcoli nu au conexiune la internet, dar a precizat că se caută soluţii.

Ludovic Orban, prim-ministrul României: Acolo unde începe activitatea normal este clar că va fi necesar portul măștii atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi, cât şi pentru personalul auxiliar.

Elevii și părinții așteaptă însă răspunsuri urgente și clare.

Rareș Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: A fost același discurs că până acum, totul e în proces de elaborare. Nu am primit concret, decât că vor fi alocate niște fonduri.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: Este clar că sunt școli care trebuie să împartă formațiunile de studiu în două subgrupe. Vom avea personalul necesar pentru două subgrupe? Vom avea programul aferent pentru cele două subgrupe? Vom avea personalul nedidactic astfel încât să facă dezinfecția după fiecare sală?

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Se știe foarte clar că trebuie respectăm un circuit. Să avem dezinfectant, să avem măști. Regulile, în mare, se cunosc. Că vor mai fi și altele sau nu asta vom vedea în momentul în care Ministerul Sănătății o să ne comunice ghidul pentru sănătate.

Totul depinde însă de evoluția epidemiei și a numărului de infectari cu noul coronavirus din fiecare localitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite