La 1 iunie se dă startul vacanțelor. Operatorii așteaptă un plan de măsuri pentru a nu se trezi cu amenzi

28 mai 2020, 19:32

De la 1 iunie, românii care vor ajunge la mare nu se vor mai limita o simplă plimbare, ci se vor putea bucura de o adevărată vacanță. Se deschid hotelurile, terasele…și nu numai.

Klaus Iohannis, preşedintele României: De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă.

Vestea că litoralul își reia activitatea îi bucură pe operatorii de la malul mării. Mulți dintre ei au pierdut sume considerabile, după ce turiștii au renunțat la sejururile de Paște și 1 Mai.

La hoteluri, în restaurante, pe plaje si la terase vor fi multe norme de respectat, de igienă și distanțare socială.

Cei mai mulți operatori au în vedere măsuri pe care le-au văzut în alte țări, dar așteaptă un plan clar din partea autorităților române.

Și în Delta Dunării, plimbările cu ambarcațiunile se vor face în grupuri mai mici ca altădată, iar serviciile de masă se vor asigura în condiții speciale.

Operatorii din turism speră ca cei mai mulți români să primească în perioada imediat următoare voucherele de vacanță, pentru ca numărul rezervărilor pe litoral să crească.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani