La aproape un an de la tragedie, procurorii explică stadiul cercetărilor în cazul incendiului de la spitalul din Neamţ

5 octombrie 2021, 12:42

Parchetul General susţine, la aproape un an de la producerea incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, că procurorii au administrat un probatoriu complex, printre care zeci de expertize medico-legale, expertize în construcţii şi cele privind rezistenţa materialelor, percheziţii informatice, audieri de martori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cazul incendiului din 14 noiembrie 2020, procurorii au deschis un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În acest dosar de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă a fost administrat un probatoriu complex, arata datele oficiale: peste 130 de persoane au fost audiate, au fost solicitate 18 expertize medico-legale şi s-au facut 6 expertize genetice pentru a stabili identitatea victimelor.

Reprezentanții Parchetului General precizează că în aceste zile se fac verificări la spitalul Județean Piatra Neamț și anunță că prezentarea unor date privind cauzele producerii incendiului ar periclita ancheta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă