La cinci zile de la furtuna din Timiș, mii de oameni nu au încă curent electric

21 septembrie 2017, 13:26

Aproximativ 4.500 de abonați ENEL sunt în continuare fără curent- vorbim despre persoane din județ dar și din Timișoara. La sate, oamenii sunt disperați. Susțin ca din cauza lipsei curentului nu au nici apa.

În plus, mâncarea li s-a stricat. Nu își pot lua medicamentele necesare deoarece medicii nu le pot elibera rețele aferente.

În cabinetele medicale, vaccinurile care trebuie să stea la rece se strică de la o zi la alta.

Sunt școli care nu au curent.

Oamenii se plâng că sună la compania de distribuție a energiei electrice însă nu sunt luați în seama. Reprezentanții Prefecturii Timiș spun că atitudinea ENEL Distribuție Banat este incalificabilă și pe punctul de a scoate oamenii în stradă.

Asta pentru că, susțin autoritățile județene, sunt mulți primari din Timiș care vor să facă proteste împotriva celor de la ENEL.

De cealaltă parte, ENEL susține că la această oră se află pe teren 124 de echipe, iar intervențiile vor continua inclusiv pentru remedierea deranjamentelor individuale din rețelele de joasă Tensiune.

Echipele au ca prioritate, susține ENEL, intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți.

Potrivit informațiilor prezentate de ANCOM, furtuna a tăiat peste 350.000 de conexiuni de comunicații electronice în vestul și nordul țării. Operatorii de telefonie mobilă și fixă au făcut eforturi să remedieze defecțiunile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite